AB Kartoffelrækkerne, Roskilde

AB Kartoffelrækkerne er en andelsboligforening beliggende i Roskilde, bestående af 40 boliger som hhv. rækkehuse og som etageboliger. Rækkehusene er hhv. 2 og 3 plan og etageboligerne er i 4 plan.

En stor del af bebyggelsen havde aluminiums vinduer monteret uden på facaderne med meget lidt isolering omkring vinduer. Da vinduerne var udført i aluminium med en meget høj varmeledningsevne, og vinduerne samtidig var bygget uden på facaderne med meget lidt isolering, var konstruktion meget kold. Dette gav træk i form af kolde områder ved vinduerne, samt kondens indvendigt på vinduerne. Det samme var gældende med ovenlys, der både var kolde og fik kondens på indersiden, men også var opbygget forkert så de var utætte og ledte vand ind i lejlighederne.

Sammenbygningen af vinduerne imellem lejlighederne var samtidig heller ikke udført korrekt, da der ikke var lydisolering eller brandtætning.

Facaderne er delvis opbygget af teglskaller og en let beklædning af stålplader. Stålpladerne var ikke monteret korrekt med manglende ventilering, så konstruktionen kunne ikke ånde. Dette bevirkede at konstruktionen inden under plader blev opfugtet og blev nedbrudt af råd og skimmelvækst.

For at imødekomme problemerne, blev alle vinduer udskiftet til nye træ-alu vinduer med 3 lags glas for optimal varmisolering. Samtidig blev konstruktionen omkring vinduerne, der er monteret uden på facaden, isoleret så kuldebroerne omkring vinduerne blev elimineret.

Ovenlys blev udskiftet helt, med en ny isoleret opbygning og nye ovenlys med 3 lag glas.

Alle de lette facader blev udskiftet ind til bagvæggen, og bygget op fra nye med isolering, vindspærre, ventilering og nye sorte facadeplader.

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakt en af vores medarbejdere

Fakta

Bygherre

AB Kartoffelrækkerne

Opgave

Totalrådgivning

Adresse

Lysalleen 11-17, 4000 Roskilde

År

2020

Entreprisesum

Ca. 8.500.000 inkl. moms
Scroll to Top