Sandskåret – Frederiksværk

Tag- og facaderenovering med henblik på optimering af klimaskærm i både konstruktiv og energimæssig henseende.

Projektet omfattede udskiftning af samtlige flade tage med nye pyramidetage med tagpap og listedækning, herunder etablering af udhæng og nye udvendige tagrender og nedløb. Der blev projekteret bærende dragere i træ langs facade og gavle for at bære de nye pyramidetage. Dragerne blev forankret helt ned i fundamenterne via trækbånd af stål.

Der blev foretaget merisolering i nyt tagrum ovenpå den eksisterende tagflade. Samtidig blev den eksisterende tagpapmembran perforeret strategiske steder for at hindre evt. kondensproblematik på undersiden af tagpappen.

Gasbetonbrystninger og murværk i facader og gavle samt sokler blev isoleret med facadebatts og efterfølgende pudset og overfladebehandlet. Samtlige eksisterende vinduer og facadepartier blev udskiftet med nye i træ/alukonstruktion.

Der blev etableret nye stålaltaner på 1. sal og nye ståltrapper til forhaver fra stueetage – der var ingen altaner i den eksisterende konstruktion. I forbindelse med projekteringen af de nye altaner blev der foretaget vurdering og statisk beregning af optimale bæringsmæssige principper, og det endte med bærende stålliséner, der blev fastgjort til de bærende bjælker ved etageadskillelsen samt til tværvæggene. På grund af den udvendige efterisolering af facaderne kunne lisénerne skjules i facadeopbygningen, så kun de udragende stålbunde blev synlige.

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakt en af vores medarbejdere

Fakta

Bygherre

Lejerbo, afd. 126-0, Sandskåret

Opgave

Totalrådgivning

Adresse

Sandskårsvej 6-18
3300 Frederiksværk

År

2009-2011

Entreprisesum

Ca. 13 mio. kr. inkl. moms

Samarbejdspartnere

Niels Houlberg Arkitekter PAR ApS
Scroll to Top